16-10-07

dinsdag 16 oktober - Denken versus voelen ...

Ik denk dat ik een beetje naïef ben, goedgelovig en te goed voor deze wereld. Ik denk weer teveel, dat is in ieder geval wel meer dan duidelijk. Hij die me zegt niets in me te zien, niet snapt wat anderen in me zien, ziet teveel, te diep in mijn ogen. Ik denk ‘ach ja, hij moet toch naar ergens kijken’. En als hij me begint te plagen denk ik ’ach ja, hij moet toch iemand plagen’, en wanneer hij lief is, extra lief, denk ik ‘ach ja, hij kent me, daarom is hij lief’. Hij zegt dat hij me niet leuk vindt, toch niet op die manier, en dan geloof ik dat. En wanneer hij dubbelzinnige opmerkingen geeft, duidelijk seksueel getint, me daarbij vragend in mijn ogen kijkt, mijn collega’s het schaamrood op hun wangen jaagt, met zijn gedrag, denk ik enkel ‘acht ja, zo is hij gewoon’. Oogjes toe voor wat ik denk te zien, te voelen, enkel en alleen omdat hij zegt dat ik ze moet toehouden. Hij zegt, ik handel. En heel af en toe zegt een klein stemmetje in mijn hoofd dat de terloopse aanrakingen, het gespeel, gestoei en geflirt, meer zijn dan enkel een intense vriendschap. Dat zijn bij wijlen jaloerse gedrag meer is dan dat van een bezorgde vriend, en dat zijn intense blik meer verraad dan dat hij zelf wil. Want hij zal het niet toegeven, en ik ook niet. Maar wanneer de vragen dan komen, van anderen, wat het nu eigenlijk is tussen ons, of ik echt zo naïef ben te geloven dat ons gedrag onder de noemer normaal kan geclassificeerd worden, of ik echt op mijn eigen hoofd zweer dat er nog nooit iets is gebeurd, omdat de spanning die tussen ons hangt elke voltmeter doet springen, dan begin ik toch een beetje te denken, veel te denken, en te twijfelen. Aan mezelf en aan hem. Ik betrap mezelf erop gelukkiger te zijn wanneer hij dichtbij is, wil hem ruiken, en kom zo dicht dat ik dat ook kan, elk feromoon, elk zweetdruppeltje, elke geur die hij op zich draagt. En ik vind het lekker. Maar hij is mijn maatje, mijn klaagmuur, mijn vertrouwenspersoon, en mijn steun en toeverlaat, bij al mijn levenssprongen, mijn gekke sprongen, mijn onvoorspelbaar en zelfdestructief gedrag. Hij kent elke misstap, elke uitspatting, elke twijfel, elk wankel moment. Dus misschien verwar ik, en anderen, intimiteit met aantrekkingskracht, vriendschap met liefde. Dus ik hoop, de komende dagen geen vragen meer te krijgen, geen onbeholpen lachbuien als we in elkaars ogen kijken, en geen plakgedrag als we ‘per ongeluk’ te dicht bij elkaar staan. Want dit is nog fouter dan gans het alfabet samen, en kan enkel eindigen in tranen, want één ding weet ik wel zeker, we komen uit een andere wereld, en zijn absoluut niet complementair. Ik ben wild, zot, geschift en gedreven, hij is rustig, volledig bij zijn verstand, geen enkel spoor van gekkigheid te bekennen, en onverschillig, toch als je hem vergelijkt met mij. Tegenpolen dus, en dan is de conclusie ineens wel heel eenvoudig: afblijven, wegkijken, een beetje afstand scheppen, en vooral, elkaar enkel tegenkomen waar het past, kan en ongevaarlijk is.

22:31 Gepost door A girl in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Onpeilbaar, onbegrijpelijk, ontoegankelijk, onvermoeibaar en vrouwelijk.
Slaap lekker.
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 16-10-07

Ik doe ... mijn best om 'all of the above' te zijn, maar soms word ik er wel moe van ...

Slaap lekker

Gepost door: A girl | 16-10-07

Ik durf het eigenlijk nauwelijks schrijven, maar ik vind dit ongeloooooooflijk gezaag: altijd opnieuw hetzelfde en hetzelfde en hetzelfde en hetzelfde. OMG!!!
Uw nood aan bevestiging door de buitenwereld reikt van hier tot in Tokio en dat voor iemand van 29?! OMG!!!

Gepost door: Albimar | 17-10-07

@Anbimar niemand verplicht u om dat "gezaag" te lezen hé. Vind het dan ook flauw dat je zo'n reactie moet achterlaten.

Gepost door: Chaoot | 18-10-07

@albimar tja, je hebt wel een punt, maar zoals chaoot zegt, niemand verplicht u om hier te komen ... Enneuh nood aan bevestiging van de buitenwereld valt nogal mee hoor, ik doe nog steeds mijn eigen goesting zonder me iets van die buitenwereld aan te trekken ... Zoals al dikwijls gezegd hier, this is just a fraction of me ...

Gepost door: A girl | 18-10-07

De commentaren zijn gesloten.