13-08-07

maandag 13 augustus - Kort versus lang ...

De wind is wat gaan liggen. Ik ben wat kalmer, terug een beetje meer een je-men-foutist. Eindelijk, en stilletjes hopend hier van binnen dat de rust mag blijven. Wie, hoe of wat, ik weet het niet. Het kan te maken hebben met het overmatige alcoholgebruik van de laatste weken, want waar ik vroeger geloofde in geheelonthouding tijdens de week, is dat nu wel anders. De zomer daagt gewoon uit om af en toe een frisse pint te drinken, een sangria-aatje of twee, en andere alcoholische geneugten. Verkeerd, maar lekker. Vooral de dag erna verkeerd, want iets in bier en al die andere bucht, zorgt ervoor dat ik soms met een bonzend hoofd wakker word. Geen zachtjes gezoem, nee, bonzen, alsof er iemand gewoon op mijn kop staat te springen. Nu ja, niks dat een goed pilletje niet kan verhelpen, maar telkens sta ik versteld van de liters wodka die ik kan binnenkappen, met zo goed als geen gevolgen, en het drillende gebons die enkele pintjes kunnen veroorzaken. Bizar. Maar ja, ik ben bizar. En hij ook. Wat is me dat er weer voor eentje. Een radar, bliep bliep, ‘foute man’, haakje uitslaan, vissen, en vangen, of trachten te vangen, zit er ergens diep in mij verscholen. Hij leek me nochtans, wat men al eens tracht te benoemen ‘een goede partij’. Niet meer piep, zoals zo vaak, dus al wat van zijn wilde haren verloren, deftig voorkomen, mooi taalgebruik, samengevat ‘a nice catch’, on the eye dan vooral. Want zo nice is hij niet. Hij heeft zijn kantjes, en is bij momenten zo zot als ik, even scherp, en met een meer dan serieus kantje eraf. En dan begin ik te discussiëren met mijn nieuwbakken maatjes, vrouwen, net zoals ik, levensgenieters, een beetje zot, en een kwinkslag gevend aan alles. Een discussie die er eigenlijk geen is en eindigt met de oh zo foute woorden ‘eigenlijk willen we gewoon een foute man’. Ze, nee, we, hebben gelijk. Niets zo saai als een vent die achter je aan holt zoals een hondje, die ja knikt op alles, en je heel de dag lang bestookt met sms’jes, eerst om te zeggen hoe leuk hij je wel vindt, daarna om tien keer per dag te bevestigen hoe leuk je wel bent. Nee, dat willen we dus niet. We willen zelf een beetje hollen, om terug weg te lopen, om het spel te spelen dat altijd zo leuk is. Aantrekken, afstoten, reacties uittesten, observeren, zien tot waar je kan gaan. En dat kan hij wel, net zoals ik, en dat maakt het boeiend, heel boeiend. Alleen lijkt hij voor mij soms met twee te zijn, want hoe lief en warm hij is irl, hoe raar hij kan reageren in een sms’je, hoe lang hij soms durft te wachten, en nee, dat is er nu net weer over, en hoe kort hij dan kan zijn. Maar misschien is het omdat ik G. gewoon ben, die ellendig lange tirades kon sturen, of liefdesbrieven, of iets er tussenin, maar het was altijd lang. Bij hem is het altijd kort, misschien een goed voorteken. Enneuh, hij is wel degelijk single, en heeft een al even mooi palmares als ik: kort, kort, korter, eventjes langer, kort, kort, korter.

20:34 Gepost door A girl in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb er mij deze keer ééntje uitgekozen waar ik af en toe achteraan moet hollen. Een vent met ballen aan zijn lijf, maar zo teder en zo zacht kan hij zijn ... *zucht*

Gepost door: C. | 14-08-07

Of we nu achter jullie aanhollen of juist hard-to-get spelen... 't zijn jullie die beslissen of er iets van komt of niet. Benieuwd wat er met deze gaat gebeuren :-) Veel plezier!

Gepost door: Rapha | 14-08-07

Fenomeen De meeste blogs gaan over het niet vinden van waar men smachtend naar op zoek is, of onder ons gezegd het niet willen zien van wat er onder hun neus ligt, maar jij vindt telkens iets waar je niet naar op zoek bent.
Ik hoop alleen maar dat het behang, of de toile cirée bij jou thuis niet is zoals deze achtergrond.
Maar, de inhoud primeert en de vorm is bijzaak; of volgt de vorm de functie. Kan ook, al die geilaards met hun idiote reacties afstoten. Zo had ik het nog niet bekeken:
Slim!
Griet, ik zie je al graag.
Kusje
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 15-08-07

De commentaren zijn gesloten.