10-06-07

zondag 10 juni - Het land der foute landen ...

In aanwezigheid van de groten der aarde, voel ik zijn afwezigheid minder, in aanwezigheid van gespuis wordt het meer dan duidelijk hoeveel ik hem mis. Een invasie, er is geen ander woord voor, van Marokkanen, Turken, Nederlanders, Engelsen, in Antwerpen. Vreselijk. Niet hun afkomst, religie of nationaliteit, niet hun kleurtje of het feit dat ze al dan niet gebrekkelijk Nederlands spreken, wel hun geste, air van ‘het is hier van mij’. Verschrikkelijk. Ze stormen binnen, meestal met meer dan vijf, duwen iedereen uit de weg, en beginnen smakeloos te dansen. En nu heb ik het dus ook over de Engelse en Nederlandse invasie. Ik kan me op die momenten enkel ergeren, want één ding vergeten ze, ze komen wel in mijn territorium, gedragen zich wel schurftig tegen mij en mijn vrienden, en zelfs als ze hun handen thuishouden, wat gisteren niet het geval was, komen ze nog te dicht. Nee ik ben geen racist, verre van, maar gedraag jullie toch eens! Het ergste is dat de meesten onder hen nog wel denken te beschikken over magische krachten, en dat mooie meisje uit Antwerpen wel eens snel zullen versieren. Fuck off! Loop ik met een bef rond van hier tot ginderachter, dan kriebelen ze me en zeggen ze, al dan niet in het Engels of gebroken Nederlands, lachen. Lachen, lachen, ik lach wanneer ik het wil, en niet op jullie bevel. Dank u. ‘Jij mooi meisje zijn, jij wille dansen met mij’. ‘Ow, you’re from Antwerp, how interesting …’. Blablablabla. Als ik niet lach naar iemand is het omdat ik niet wil lachen, als ik wel lach is dat toeval, komt dat door een binnenpretje, een rake opmerking van S., maar niet omdat ik denk dat jij de engel bent die eindelijk op de aarde is verschenen. Toch niet moeilijk om te begrijpen, denk ik zo. De zin was groot om met mijn ogen toe te lopen, zodat ik al die geile blikken niet hoefde te zien. Maar de kans dat er dan één of andere boertige vetzak of zatte trien mij omver zou lopen, gaf de doorslag om het toch maar niet te doen. Om het toch maar positief af te ronden, kan ik wel stellen dat ik deze nacht even op reis ben geweest, weliswaar naar het land der foute landen. Verschrikkelijk. En nee, het was dus niet super, geen bom, geen ‘ik ga uit mijn dak en zie wel waar ik terug land’-toestanden, het was fout, verkeerd, saai, doelloos. Het gemis, het denken aan, is enkel nog versterkt. Morgen maandag, ooit een legendarische show, klinkt beter in mijn oren dan ooit te voor.   

18:50 Gepost door A girl in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Nieuwe dag Hello 'Girl-from-Antwerp'. Je hebt blijkbaar in een recent verleden een paar dingen meegemaakt die zich vertalen in je huidige manier van voelen en je teksten in je blog.

In ieder geval, denk niet de zin van het leven te vinden. Het leven is een periode van (als alles goed gaat) gemiddeld 60 jaar, punt aan de lijn. Sommigen vinden de zin hiervan in het spelen van muziek, anderen in politiek, nog anderen in voortplanting (of het oefenen op voortplanting). Het belangrijkste hierbij is dat je voor jezelf een zin voor jouw leven creëert. Wat motiveert je? Wat stimuleert je? De 'zin' van het leven bestaat niet.

Veel succes alvast met al wat je onderneemt in het leven!

Gepost door: Elvis | 10-06-07

Maar ... 60 jaar, allé dan ben ik bijna in de helft ... over de zin van het leven en het al dan niet bestaan ervan, moeilijke discussie, maar ik denk inderdaad wel dat ieder zijn eigen zin heeft ... In ieder geval, mijn zin zit weer even goed, ik ben eens benieuwd hoe lang het gaat duren eer ik een nieuwe zin zoek ...

Gepost door: A** | 10-06-07

Toeval Hoi,
Bij toeval ben ik op je web-log verzeilt geraakt, vraag me niet meer hoe, via via via links. Je schrijft boeiend. Ik kom hier zeker nog eens langs gehopt.
Groetjes uit het Nederlandse Brabant, Suus

Gepost door: Suus | 17-06-07

De commentaren zijn gesloten.